Yritys kouluttaa, tiedottaa ja jakaa tietoa sisäilman uusista mittausmenetelmistä

Elisa Aattela

Olen toiminut sisäilmatutkimusalalla 80-luvulta lähtien ja nähnyt rakennusten kosteus- ja mikrobivaurioiden syntymisen ja etenemisen. Sisäilmaan liittyvät tutkimukset perustuvat aina käytännön työhön ja havaintoihin.

Elisa Aattela
0407 436 659
elisa.aattela@sea-in.fi

Sisäilmatutkimuspalvelut
Elisa Aattela Oy

Yritys on kehittänyt menetelmän sisäilman laatua heikentävien kaasumaisten rikkiyhdisteiden havaitsemiseksi rakenteista S-keräimellä. Menetelmää voidaan käyttää myös suoraan sisäilmassa. Näytteet analysoidaan Mikrofokus Oy:n laboratoriossa.

Sisäilmatutkimuspalvelut Elisa Aattela Oy
Järvensivuntie 7 B 49
33100 TAMPERE

Y-tunnus 2667311-5

SEA-IN taustaa

Kun lähdimme miettimään mikä olisi kansainvälisempi nimi yritykselle jota voisimme käyttää. Ajatus lähti siitä että otetaan nykyisen yrityksen isot alkukirjaimet Sisäilmatutkimuspalvelut Elisa Aattela Oy ja vielä siinä järjestyksessä joten SEA oli yhteenveto.

No sen nimistä sähköpostiosoitetta ei voinut saada joten piti keksiä jotain lisää. IN tarkoittaa sisään, sisällä, mukana, sisälle, läsnä, sisässä. Joten se tuntui luonnolliselta lisältä ja sellainen sähköpostiosoite oli vapaa. sea-in Meri muodostuu pisaroista ja yrityksen tunnus oli pisara.

Patentit

METHOD FOR INDOOR AIR ANALYSIS, AND SAMPLING ARRANGEMENT

Patent No. US 10,502,722

Patent No. US 10,502,722
METHOD FOR INDOOR AIR ANALYSIS, AND SAMPLING ARRANGEMENT

Patent No. CA 2,972,162

Patent No. CA 2,972,162

MENETELMÄ SISÄILMAN TUTKIMISEKSI JA NÄYTTEENOTTO-
JÄRJESTELY

FI 128776 B

PRH-Patenttikirja FI 128776 B
METHOD FOR INDOOR AIR ANALYSIS, AND SAMPLING ARRANGEMENT

European patent no 3241010

European patent no 3241010

Yritys/yrittäjä, jos olet kiinnostunut asiasta ja haluat lisätietoja, ota yhteyttä oheisella lomakkeella, sähköpostilla tai soittamalla!

Aattela mittausmenetelmä

Näyte kerätään sisäilman vesihöyrystä härmistymällä kiinteäksi huurteeksi mistä se muuttuu sulamalla vedeksi ja muodostaa pisaroita teräksen pintaan. Tämä on yksi vesihöyryn liikkumis muoto myös luonnossa. Merestä vesihöyry nousee haihtuu pilviin ja sataa alas joko vetenä tai lumena. Meillä on aina ensin ulkoilmaa ja se muuttuu sisäilmaksi kun se tuodaan rakennuksen sisälle.

Kun ulkoilmaa tuodaan sisälle rakennukseen, sen vesihöyryyn takertuvat tietyt epäpuhtaudet. Sisäilma sisältää myös hiukkasia ja kaasumaisia aineita, mutta ne kerätään eri menetelmillä. Näitä osia on tutkittu jo yli 30 v., mutta vesihöyryn sisältämiä epäpuhtauksia on voitu tutkia vasta vuodesta 2014 lähtien Johanna Salon diplomityön ja Aattelan kehittämän näytteenottomenetelmän seurauksena.

Yhteydenottolomake

E-keräin on uusi sisäilman tutkimusmenetelmä ja on osoittautunut toimivaksi todellisissa kohteissa. Tämän innoittamana uusi Aattelan mittausmenetelmä ollaan tuomassa koko Suomeen. Jos olet kiinnostunut asiasta yrityksenä/ yrittäjänä ja haluat lisätietoja ota yhteyttä.